Huidproblemen

Home / Huidproblemen

Acne

Ongeveer 80% van de mensen over de hele wereld ervaart wel eens acne. Voornamelijk zijn dit jeugdpuistjes maar ook volwassenen kunnen er last van hebben.
Voor veel mensen wordt dit als vervelend ervaren en willen ze er van af. Als schoonheidsspecialist kan ik ondersteunen in dit proces door middel van verschillende soorten behandelingen.
Aangezien acne een heel breed spectrum is zullen we altijd eerst kijken naar de soort acne en wat de beste manier is om dit aan te pakken. 
Het is belangrijk om met acne goede thuisverzorging te gebruiken, dit komt door de verschillende factoren die acne veroorzaakt die onder de controle gehouden moeten worden.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend huidprobleem – vooral bij mensen met donkere huiden. 
Het wordt veroorzaakt door ophopingen van het stofje melanine – dit is het pigment wat de huid kleur geeft. Dit kan verschillende soorten oorzaken hebben, zoals zon, een wond, of post inflammatoire hyperpigmentatie na een puistje.
De reden waarom dit bij donkere huiden vaker voorkomt is omdat zij vatbaarder zijn voor pigmentverschuivingen in de huid. 

Bij hyperpigmentatie is het ook extreem belangrijk om iedere dag zonbeschermingsfactoren te gebruiken. 

 

Huidveroudering

Huidverslapping en rimpels worden veroorzaakt doordat je collageen, elastine en hyaluronzuurproductie door de jaren heen afneemt. Dit proces is niet te voorkomen maar het is wel mogelijk om het te vertragen.
De zon zorgt voor 80% van de huidveroudering, hierbij komen verder nog andere stressfactoren te kijken. Hierdoor is het belangrijk om iedere dag een zonbeschermingsfactor te gebruiken van minimaal SPF 30.
De producten en behandelingen van Medik8 zijn hoofdzakelijk gebaseerd op vitamine A en C, deze stimuleren zowel de collageen, elastine en hyaluronzuuroproductie waardoor de huid er jonger uit zal zien.