Hyperpigmentatie

Home / Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie: we hebben er bijna allemaal wel ooit eens last van gehad. Een bruin vlekje na het openkrabben van een puistje, of de donkere vlek na een schaafwond. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. 
Deze donkere vlekken worden veroorzaakt door een overproductie van melanine, of in sommige gevallen melanineverschuivingen.
Wachten tot deze vlekjes vanzelf wegtrekken kan best lang duren, door verschillende behandelingen uit te laten voeren is het mogelijk om dit proces te versnellen. Ook is goede thuisverzorging hierbij een ding.

Fruitzuurpeeling

Door middel van verschillende soorten peelings die in de salon gebruikt worden zoals een glycolzuupeeling kan de celvernieuwing geactiveerd worden en het pigment afgebroken. Mocht de hyperpigmentatie oppervlakkig liggen kan het meestal binnen 1-2 peelings al bijna weg zijn! Als er sprake is van hardnekkige hyperpigmentatie raad ik aan om een kuurbehandeling hier van te volgen om het zo veel mogelijk weg te krijgen.

Microneedling

Door middel van microneedling worden er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt die vervolgens opgevuld worden met werkstoffen zoals vitamine a en hyaluronzuur. Hierdoor bereiken de werkstoffen direct de levende huidlagen en is er sneller zichtbaar resultaat. 

Zo helpt vitamine a (retinol) het pigment te egaliseren waardoor het minder op zal vallen en zal vitamine c het pigment afbreken. Dit gepaard met zonbescheming is de beste techniek om hyperpigmentatie aan te pakken!

Microneedling klinkt misschien heel eng, maar gelukkig voel je er niks van!